Röviden

MTI
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többletadót javasolnak
A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért alapvetően egyetért a Semmelweis-tervvel, de hat pontban kiegészítéseket javasol a koncepcióhoz – mondta az egyesület elnöke. Csiba Gábor az egyesület javaslatairól szólva egyebek mellett kiemelte, hogy lakosságarányosan és a szükséglet alapján kellene újraosztani a meglévő forrásokat. Szerinte új forrásokat is be kellene vonni a rendszerbe, erre példaként hozta fel az általuk javasolt hamburgeradó vagy népegészségügyi termékdíj bevezetését, de szerintük ugyanilyen többletforrás lehetne a rendszerben az alkohol és dohánytermékek többletadója is. (MTI)

Forródrót
A jövőben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fogja üzemeltetni azt a forródrótot, amelyen bejelenthetők az interneten fellelhető káros tartalmak – jelentette ki tegnap Szalai Annamária, a szervezet elnöke. Most az erőszakos, félelemkeltő, az idegengyűlöletet, terrorizmust vagy pedofíliát megjelenítő tartalmak gyors bejelentését biztosító infrastruktúrát civil szervezetek üzemeltetik, de ezek pénzhiánnyal küzdenek. Az NMHH ezen tartalmak minél gyorsabb eltávolíthatósága érdekében átveszi ezt a feladatot. (MTI)

Nem döntöttek költözésről
Semmilyen döntés nincs a Természettudományi Múzeum költözéséről – közölte Nagy Anna kormányszóvivő a Ludovika felújításra váró épületszárnyában tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásáról szóló törvényt március 16-án hirdették ki. Az egyetem helyszínéül a volt Ludovika akadémia épületére esett a választás, amely a magyar tisztképzés központja volt. A Ludovika pincéjét és manzárd szintjét a szomszédos Természettudományi Múzeum használja irodaként és tárolóként. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.