Röviden

MTI
2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

EMFESZ: nincs bűncselekmény
Az EMFESZ-ügyben nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése – írja a Hirado.hu a Nemzeti Nyomozó Irodát idézve –, ezért megszüntették a cég vezérigazgatója, Góczi István ellen 2009 májusában indított nyomozást. Az eljárást azért indult két évvel ezelőtt, mert 2009 áprilisában egy dollárért adta el a céget a vezérigazgató a svájci bejegyzésű RosGas AG-nak, s az ügylet kapcsán fölvetődött a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette. (MTI)

Több az utazó, de keveset költ
Egy százalékkal nőtt a hazánkba látogató külföldiek száma, és elérte a 7,6 millió főt, de az általuk elköltött pénz négy százalékkal, 208 milliárd forintra csökkent az első negyedévben – áll a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentésében. A külföldre látogató magyarok 9 százalékkal többet, 133 milliárd forintot költöttek, mint a tavalyi év első három hónapjában, így a negyedéves idegenforgalmi többlet 75 milliárd forintra rúg. (MTI)

Élre törnek a kínai bankok
A várt húsz év helyett alig másfél évtized alatt megelőzhetik amerikai vetélytársaikat a kínai bankok, így egyre nagyobb a nyomás a nyugati bankokon, hogy az adósságválságban lévő területeket elhagyva keletre induljanak – áll a PricewaterhouseCoopers tegnap napvilágot látott elemzésében. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.