Röviden

MN
2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány-adósságot fizetnek ki
Csaknem 500 milliót csoportosított át a kormány a 2009. évi siketlimpián, a 2006., 2008. és a 2010. évi siketek sakkolimpiáján érmet vagy pontszerző helyezést elért sportolók elmaradt jutalmainak kifizetésére. Ezzel az előző kormányzat idején keletkezett adósságot rendezték. (M. B.)

Hazudott Bakonyi?
Kétszer is hazudott az iszapkatasztrófát vizsgáló bizottság előtt Bakonyi Árpád, a Mal elődje, a Hungalu volt elnöke – állította a bizottság jobbikos elnöke. Kepli Lajos szerint Bakonyi a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálatára hivatkozva cáfolta, hogy a Hungalu nem teljesítette privatizációs szerződéses kötelezettségét a későbbi Mal környezetvédelmi beruházásai kapcsán. Ám Keplit a Kehi elnöke úgy tájékoztatta, a témában még folyik a vizsgálat. Bakonyi azt is állította, a Golder Association Hungary nem az ajkai Mal, hanem az almásfüzitői Alixid Kft.-nél ellenőrizte a privatizációs szerződésben vállalt környezetvédelmi beruházások teljesülését. Kepli leszögezte: a Golder jelentéseiből kiderül, az ajkai iszapkazettákat ellenőrizték. (MTI)

Bírói értekezlet
Hétfőn – a terv szerint – Budapesten összbírói értekezlet lesz.
A jogászok itt véleményezhetik a Fővárosi Bíróság elnöki posztjára benyújtott pályázatokat. Gatter László korábbi elnök tavaly december 31-ével lemondott. Az új vezetőt az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke nevezi ki. Ám az Országgyűlés várhatóan hétfőn vitázik azon javaslatról, amely szerint január 1-jéig nem lehet új bírósági vezetőket kinevezni. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.