Röviden

MTI
2011. 06. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kérdés
Minek rögzíteni a Btk.-ban a költségvetési csalást? – fordult a „Népszava” Katona Tamás (MSZP) volt pénzügyminisztériumi államtitkárhoz. A lap a legilletékesebbet kérdezte.

Veszélyes lesz ma az UV–B sugárzás
Ma a riasztási értéket elérő, 7,5-ös, vagyis nagyon erős UV–B sugárzás várható, már 17 perc napon tartózkodás is bőrpírt okozhat. Délelőtt 11 és délután három óra között nem tanácsos napozni. (MTI)

Fegyház zaklatásért
Hat év hat hónapos fegyházbüntetéssel sújtotta tegnap a Nyíregyházi Városi Bíróság a huszonhárom éves Csáki Attila Gábort, aki tavaly júniusban szexuálisan zaklatta féltestvérét, egy tízéves kislányt. Az erőszakos közösülés miatt korábban már büntetett vádlott beismerte tettét. Az ítélet nem jogerős. (MTI)

Füst a HÉV kocsijában
Füstölni kezdett egy elektromos berendezés a szentendrei HÉV egyik kocsijában tegnap reggel, emiatt Aquincumnál kiállították a forgalomból a szerelvényt. A túlhevülést vélhetőleg műszaki hiba okozta. Nem sérült meg senki. (MTI)

Kagylópusztulás Nagykanizsán
A hét vége óta tömegesen pusztulnak a kagylók a nagykanizsai csónakázótóban. Halbiológusok és állatorvosok azt valószínűsítik, hogy az iszapban felgyülemlett ammónia okozhatja pusztulásukat. (MTI)

Mégsem lesz vágányzár a metrón
A bevásárlóközpont építője nem biztosította a biztonságos közlekedés feltételeit, ezért eltolódik a június 16-tól tervezett vágányzár a metró Kőbánya-Kispest végállomásán. Így a korábban közöltektől eltérően bizonytalan ideig a 3-as metró teljes szakaszán, az autóbuszok pedig eredeti útvonalukon
járnak. (MTI)

Helyreigazítás
2011. május 19-i számunkban „Vádat emelhetnek a brit csalók ellen” címmel cikket közöltünk. Az igazság az, hogy a cikkben nevük kezdőbetűjével említett brit állampolgárokkal kapcsolatban a jogerős bírósági ítélet nem állapította meg csalás elkövetését. Az érintettektől elnézést kérünk.

Skandináv lottó
Első sorsolás: 1, 3, 13, 17, 20, 30, 31. Második sorsolás: 3, 4, 9, 26, 30, 32, 34. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.