Röviden

MTI
2011. 06. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

RMDSZ-es bírság
Kolozsvár. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség magyar nyelvű reklámfeliratai miatt bírságol a kolozsvári polgármesteri hivatal. A hivatal szerint az RMDSZ hirdetőtábláit törvénytelen helyre tették ki, illetve tilos csak idegen nyelvű feliratot elhelyezni. (MTI)

Óva intik Palesztinát
Rámalláh. Óva intette a palesztinokat az Európai Parlament elnöke és a német külügyminiszter attól, hogy az ENSZ-közgyűlés szeptemberi ülésszakán egyoldalú lépésekkel igyekezzenek elérni leendő államuknak a nemzetközi közösség általi elismerését. Jerzy Buzek EP-elnök szerint ez Európa roszszallását váltaná ki. (MTI)

Koszovói bűnözés
Pristina. Illegális szervkereskedelemmel összefüggésben emelt vádat egy török és egy izraeli állampolgár ellen az EU koszovói rendőri és igazságügyi missziójának ügyésze. A vád szerint az izraeli Mose Harel kapcsolatba lépett veseátültetésre váró emberekkel, és a pristinai Medicus klinikára hozott szegény országokból való szervdonorokat veseátültetésre. A műtéteket feltehetőleg a török Yusuf Sonmez végezte. (MTI)

Mise Európáért
Brüsszel. Európáért mondtak misét tegnap este a brüsszeli Szent Mihály- és Szent Gudula-székesegyházban a magyar EU-elnökség közelgő befejezése alkalmából. A szentmisét, amelyen részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök, közösen celebrálta André-Joseph Léonard érsek, a belga katolikus egyház prímása, Erdő Péter bíboros, prímás, André Dupuy, az Európai Unióhoz akkreditált apostoli nuncius, valamint Jean Kockerols, Belgium képviselője az Európai Unió püspöki konferenciáinak tanácsában. A szentmise előtt Virágh András adott orgonakoncertet, tisztelegve a 200 évvel ezelőtt született Liszt Ferenc emléke előtt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.