Röviden

MN
2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csődveszélyben Görögország
Német közgazdászok támogatják Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter kezdeményezését magánhitelezők bevonására a görög adósság átalakításába. A szövetségi pénzügyminiszter a hellén adósság átütemezése és egy második mentőcsomag mellett érvelt egy a sajtó által idézett levelében. (MTI)

Pert indítanak a büdzsé figyelői
Pert indított Romhányi Balázs, a Költségvetési Tanács egykori stábjának irányítója tegnap, mert két kérdésben közérdekű adatigényléssel kapcsolatban nem kapott választ a Magyar Államkincstártól. Az indoklás szerint mindkét információ szükséges ahhoz, hogy vizsgálható legyen az idei költségvetési egyenlegcél. (MTI)

A Moody’s nem minősítene fel
Továbbra is van valószínűsége annak, hogy leminősíti Magyarországot a Moody’s Investors Service – írja a Portfolio. hu Petr Vins, a hitelminősítő közép-európai illetékese által a Bloombergnek adott interjúra hivatkozva. (MN)

Veszteséges kasszák
A tagdíjbevételek állami rendszerbe történő átirányítása miatt a magánnyugdíjpénztárak működési vesztesége 2,6 milliárd forint volt az első negyedévben. Ez hatszorosa a tavalyi első negyedévinek, és meghaladja a tavalyi egész évit – közölte a PSZÁF. A kezelt vagyonon 64 milliárd forintos hozamot értek el a privát kasszák. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.