Röviden

MTI
2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eb-t rendeznénk
Magyarország jelentkezik a 2015-ös női kosárlabda Eb megrendezésére. Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke és Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) vezetője tegnap azt is bejelentette, hogy a magyar pályázat riválisai Spanyolország, Szerbia, valamint közösen Fehéroroszország és Litvánia lesznek. A kormány támogatja az MKOSZ törekvését. (MTI)

Októberben kezdhetik
Az még kérdéses, hogy a Puskás-stadion helyére egy teljesen új vagy a mostaniba beleépített aréna épül-e, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor viszont azt szeretné, ha már októberben megkezdődnének a munkálatok. Csányi a Hír TV Kontraszt című műsorában elmondta, komoly kérdés, hogy melyik építési megoldást válasszák, mert van olyan vélemény, amely szerint egy teljesen új aréna olcsóbb és funkcionálisan is jobb lenne, mint a régibe belehelyezett létesítmény. (MTI)

Gera: West Brom?
Brit sajtóértesülés szerint Roy Hodgson, a Premier League-ben szereplő West Bromwich Albion labdarúgócsapatának vezetőedzője mindent megtesz annak érdekében, hogy leigazolja Gera Zoltánt. A Goal.com honlap szerint a Fulhamtől távozó Gera – aki a tavalyi szezonban még Hodgson irányítása alatt alapember volt az Európa-liga-döntős alakulatban – hajlik is arra, hogy ismét korábbi mestere keze alatt
dolgozzon. Gera 2004 és 2008 között már szerepelt a West Bromwich csapatában. (MTI)

Klose távozik
Elhagyja a Bayern München labdarúgócsapatát Miroslav Klose, miután nem sikerült megállapodnia a szerződéshosszabbításról. Klose két évvel szerette volna megtoldani az együttműködést, a bajor egyesület elöljárói viszont egy idényre szóló ajánlattal álltak elő a 32 éves, 108-szoros válogatott támadó számára. (MTI)

Bosszantó búcsú
Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott a házigazda francia csapattal a hagyományos touloni utánpótlástorna csoportküzdelmeinek hétfői zárófordulójában, így a B jelű kvartett harmadik helyén végzett és búcsúzott. A franciák az utolsó percben egyenlítettek, ez jelentette a magyar csapat búcsúját. A tornán 25 év után szerepelt ismét a magyar csapat. (MTI)

Huszonöt pontra
Változatlanul a Roland Garroson vasárnap hatodik diadalát arató Rafael Nadal vezeti a férfi teniszezők világranglistáját, előnye azonban már csak 25 pont a második helyen álló Novak Djokoviccsal szemben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.