Röviden

MN
2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Snétberger roma tehetségközpontja
Felavatták a Snétberger zenei tehetségközpontot szombaton, a Veszprém megyei Felsőőrsön; a létesítmény építéséhez 2,7 millió euróval járult hozzá a Norvég Alap, a magyar kormány pedig 472 ezer eurót biztosított. – Ezzel az intézménnyel esélyt kaphatnak a felemelkedéshez a tehetséges, ám szegény roma gyerekek, és az iskola a roma zenei kultúra és hagyomány ápolását is szolgálja – fogalmazott Siri Ellen Sletner, a Norvég Királyság budapesti nagykövete. A zenei oktatás mellett a gyerekek angol nyelvet és informatikai ismereteket is tanulnak a központban. (MTI)

Kriza Zsigmond új feladatköre
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter kinevezte Kriza Zsigmond miniszteri biztost, akinek feladata a Magyar Alkotóművészek Szövetségének megszüntetésével járó feladatok ellátása, a társaság helyett megalapított Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. koordinálása, valamint a Képcsarnok Kft. és az Akadémiai Nyomda Kft. működésének elősegítése. Kriza kinevezése június elsejétől lépett életbe, és határozott időre, hat hónapra szól. (M. S.)

Ismeretlen Mozart-művek
Mozart eddig ismeretlen műveit tartalmazó kottafüzetét találta meg egy zenetanárnő az angliai Reading egyik jótékonysági boltjában. A zeneszerző hat szonátát tartalmazó jegyzetfüzetéről van szó, amely gyaníthatóan 1765-ből származik. A kötet egy első kiadású partitúra, amiből csupán egy másik található a világon. A bolt azonnal aukcióra bocsátotta a könyvet, 3000-3500 fontot várnak a licitálástól. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.