Röviden

MN
2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tüntetőkre lőttek
Damaszkusz. Legalább huszonöt tüntető életét vesztette tegnap Szíria középső részén, Hama városában, miután a biztonsági erők a kormány távozását követelő tüntetők közé lőttek – közölték ellenzéki forrásból. Közben megszűnt az internetszolgáltatás tegnap reggel a szíriai fővárosban, Damaszkuszban, és a földközi-tengeri Latakia városában. (MTI)

Bővülő képviselet
Budapest. A magyar kormány elfogadta az Egyesült Államok kormányának kérését, hogy a jövőben lássa el az amerikai diplomáciai és konzuli érdekek védelmét is Líbiában – írta tegnap közleményében a Külügyminisztérium. Közben határozatban dorgálta meg a képviselőház Barack Obama amerikai elnököt, amiért kongresszusi határozat nélkül vezényelt amerikai fegyveres erőket a Líbia elleni beavatkozásra. (MN)

Szaúdi érdeklődés
Eger. Hét év után tért vissza Magyarországra a szaúdi parlamentnek megfelelő Súra Tanács magyar baráti tagozata. A testület tagjait Budapesten fogadta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, valamint a Külügyminisztérium az arab országokért felelős helyettes államtitkára, Hóvári János. A csoport kétnapos útja során ellátogatott a hevesi megyeszékhelyre is együttműködési lehetőségeket keresve. A tervek szerint mostantól rendszeresek lesznek a találkozók. (S. L. S.)

Netanjahut bírálták
Tel-Aviv. Vitát váltott ki Izraelben Meir Dagan, a Moszad volt főnöke, aki az izraeli Jediót Ahronót napilapban újfent bírálta Benjamin Netanjahu miniszterelnök Irán elleni terveit, veszedelmes kalandorságnak minősítve azokat. (MTI)

Schmitt Pál az olimpiákról
Róma. Az olimpiai játékok nem oldhatnak meg mélyen gyökerező konfliktusokat, és önmagukban nem teremtik meg a világbékét, de azzal, hogy majdnem minden nemzet összefog, és legalább az olimpiák idején betartja a fegyverszünetet, elvezethet egy békésebb világhoz – mondta tegnap a NATO római Védelmi Akadémiáján tartott előadásában Schmitt Pál köztársasági elnök. (MTI)

Magyar támogatás
Tirana. Európai érdeknek nevezte Orbán Viktor Sali Berisha albán kormányfővel (képünkön) folytatott tegnapi tárgyalását követően, hogy Albánia mielőbb csatlakozhasson az EU-hoz, amihez magyar támogatást ígért. „A Nyugat-Balkán uniós integrációja nem az EU határainak keletre tolását jelenti, mert a Nyugat-Balkán valójában beékelődés” – mondta a magyar miniszterelnök délutáni, a Tiranai
Egyetemen tartott, Új kihívások az EU előtt – Perspektíva a Nyugat-Balkán számára című előadásában. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.