Röviden

MN
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szétkergették a grúz tüntetőket
Tbiliszi. Szétkergette és kiszorította a parlament előtti területről a grúz rendőrség csütörtökre virradó éjjel a Mihail Szaakasvili elnök autoriter hatalomgyakorlása ellen immár közel egy hete tüntetőket. A rendvédelmi alakulatok az akció során vízágyút, könnygázt és gumilövedéket használtak, átkutatták a tiltakozásokat szervező úgynevezett népgyűlés irodáját, s már a kórházban letartóztatták a megmozdulások egyik vezéralakjának, a volt parlamenti elnök Nino Burdzsanadzénak a fiát. (MN)

Egyiptomi nyitás
Brüsszel. Az Európai Unió tanácsa tegnap azonnal reagált az egyiptomi ideiglenes katonai kormány azon bejelentésére, hogy holnap megnyitja a Gázai övezet és Egyiptom között 2007 óta bezárt határátkelőhelyet. Az Európai Tanács úgy döntött, hogy a rafahi határátkelőhelyen működő határsegélyezési missziójának tevékenységét december 31-ig meghosszabbítja. Az EU azt is tervezi, hogy 2013-ig 1,2 milliárd euróval nagyobb összeggel segíti déli és keleti szomszédaiban a demokratizálási folyamatot. (L. I.)

Osztrák szigor
Bécs. Ellenőrzésekre kell számítani Ausztria határain hat napon át júniusban egy nemzetközi konferencia miatt, a részletekről a mindenkori biztonsági helyzet fényében döntenek a hatóságok – közölte tegnap az osztrák belügyminisztérium. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.