Röviden

MN
2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bezár Lamperth karrier-tanácsadója
Végelszámolásról döntött a Lamperth Női Karrier-tanácsadó Iroda és Szolgáltató Kft. taggyűlése – azaz az egyetlen tulajdonos, Lamperth Mónika (MSZP) országgyűlési képviselő, volt belügyminiszter, kaposvári pártelnök. A félmillió forint törzstőkéjű cég 2008-ban alakult, székhelye Budapest belvárosában van, ám érdemi tevékenységet nem végzett, 2009-ben árbevételt nem termelt. (hvg.hu)

Hosszú kocsisor Hegyeshalomnál
Körülbelül egy kilométeres kocsisor állandósult tegnap délelőttre a hegyeshalmi átkelő kilépőoldalán azután, hogy az osztrák hatóságok a Világgazdasági Fórum bécsi tanácskozása miatt szombattól néhány napra visszaállították az ellenőrzést valamennyi határszakaszon. Korábbi közlés szerint az ellenőrzés csütörtök éjjel érhet véget. Az okmányellenőrzés érinti a vasúti és a vízi forgalomban részt vevőket is. (MN)

Kiállítás a szovjet megszállásról
A magyarországi megszállás évtizedeit mutatja be a szovjet csapatkivonás huszadik évfordulójára időzített kiállítás, amely a múzeumok éjszakáján, június 18-án nyílik a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban.
A tárlat bemutatja, mit jelentett a lakosság hétköznapi életében a szovjet katonák ittléte – mondta Molnár Jenő, a kiállítás rendezője. A nyolcvanas években Magyarországon 110 ezer fő szovjet katona állomásozott, közülük 60 ezren voltak a hivatásos katonák. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.