Röviden

MTI
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik a fővárost félti
Szükség van a Budapest Őrség felállítására, hogy a közbiztonság romlása elkerülje a fővárost – közölte Staudt Gábor, a Jobbik fővárosi elnöke. Szerinte a Fővárosi Biztonsági Iroda és a közterület-felügyelet nem képes rendet tartani a városban, ezért kell létrehozni a párt önkormányzati kampányában ismertetett őrséget, amelyet intézkedési jogkörrel látnának el, és a rendőrséget segítve önállóan működne. (MTI)

Református kérdezőbiztosok
Minél több református elkötelezettségű ember jelentkezzen kérdezőbiztosnak az októberi népszámláláson – hívta fel a hívek figyelmét Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a XIII. zsinat hetedik ülésén. Az egyházi vezető hangsúlyozta, a népszámlálás minden Kárpát-medencei református részegyház számára nagyon fontos, és kitért arra is, felhívássorozattal buzdítanak arra, hogy minél többen vallják meg református hitüket. (MTI)

Dombóvár: kivonult a Fidesz-frakció
Kétszer is kivonult a dombóvári képviselő-testület többségi Fidesz–KDNP-frakciója a csütörtöki testületi ülésről, mert álláspontjuk szerint Szabó Loránd független polgármester jogszabályellenesen vezette az ülést. A város fideszes alpolgármestere, Kerényi Zsolt úgy tájékoztatott: azért hagyták el a termet, mert Szabó Loránd nem adott szót a jegyzőnek, aki törvényességi észrevételt kívánt tenni az üléssel kapcsolatban. (MTI)

Gazdasági program Sopronban
Sopron közgyűlése csütörtökön elfogadta a megyei jogú város 2014-ig szóló gazdasági programját, amely kisebb, hatékonyabb és olcsóbb önkormányzati rendszer működtetését, ezzel együtt a bevételek ésszerű növelését tűzi ki célul. Az egy tartózkodás mellett tudomásul vett, Fodor Tamás (Fidesz– KDNP) polgármester és mások által tett előterjesztésről a városatyák úgy szavaztak, hogy a program az önkormányzati törvény elfogadása után kerüljön ismét a testület elé. (MTI)

Jöhetnek a használt metrók?
Elképzelhető, hogy használt metrókocsik vásárlásával oldják meg a budapesti metróközlekedésben kialakult problémát – mondta Tarlós István főpolgármester a köztévé tegnap reggeli műsorában. A városvezető kitért arra, hogy a csehektől vagy az oroszoktól vehetünk használt, de még használható metrókocsikat, ami pénzügyileg kedvezőbb, mintha újakat kellene vásárolni. Tarlós István szerint a napokban a forgalomból kivont 43 kocsi mellett elvileg 111 olyan kocsi van még, amelynek „nem nagyon kellene közlekednie”. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.