Röviden

MTI
2011. 06. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Perli az ING a PSZÁF-ot
Az ING Nyugdíjpénztár nem károsította meg a tagjait, és a pénztár pert indított az ennek ellenkezőjét állító Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ellen – erősítette meg Borza Gábor, az ING Nyugdíjpénztár igazgatótanácsának elnöke tegnap az m1 Ma reggel című műsorában. (MTI)

Bankvezérek keresete
Tavaly átlagosan 36 százalékkal emelkedett a legnagyobb globális bankcsoportok vezetőinek javadalmazása, de az átlagon belül előfordult több mint tizenötszörös emelkedés is – tudatja a Financial Times megbízásából elkészített felmérés. (MTI)

Őrségváltás az EKB-nál
Mario Draghit elsöprő többséggel javasolta az Európai Parlament gazdasági és monetáris bizottsága arra, hogy ő lépjen Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank (EKB) eddigi elnöke helyébe. A ma még olasz jegybankelnök meghallgatásán elmondta: az EKB-nak az árstabilitást kell tekinteni fő céljának, az Európai Parlamentnek pedig erősíteni kell a bank elszámoltathatóságát. (L. I.)

Kgfb: újragondolt szabályok
Változik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) bónusz-malusz besorolásának szabálya: bár továbbra is 10 bónusz és 4 malusz osztály marad, de induláskor a fokozat megállapításához az elektronikus nyilvántartást kell alkalmazni. Mint a Magyar Közlönyben megjelent miniszteri rendeletből kiderül, aki új kgfb-t köt, annak a bónusz-malusz besorolását a saját nyilatkozata alapján rögzíti a biztosító. (B. P.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.