Röviden

MN
2011. 06. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a középszintű szóbeli
Megkezdődtek tegnap a középszintű érettségik szóbeli vizsgái. A június 28-ig tartó időszakban mintegy 350 ezer szóbelit tartanak. A Kormany.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák június 8-án értek véget. A 2011. május–júniusi érettségi vizsgák 1188 érettségiztető
telephelyen, 3706 vizsgabizottság előtt zajlanak. (MN)

Éhségsztrájk iskolabezárás ellen
Szombat reggel nyolc órakor körülbelül ötven szülő kezd éhségsztrájkba a kaposvári Toldi Általános Iskola és Gimnázium előtt, tiltakozásként az intézmény bezárása ellen – jelentette be Klimóné Csongovai Hilda. Az iskola szülői szervezetének elnöke az LMP sajtótájékoztatóján beszélt erről, amelyet a párt nemzeti iskolamentő alap felállításáról szóló javaslata kapcsán hívtak össze. Hangsúlyozta: a városvezetők nem tárgyalnak velük, és a kormányhivataltól sem kaptak választ, ezért döntöttek az éhségsztrájk mellett. (MTI)

Költözhetnek az iszapkárosultak
A jövő hónaptól birtokba vehetik új házaikat azok a károsultak, akiknek ingatlanjait a vörösiszap-katasztrófa miatt kellett lebontani. A kolontári lakópark épületeinek műszaki átadása befejeződött, a devecseri házaknál ez és az ingóságok pótlása folyamatban van. A kármentesítés és a védekezési munka a hónap végéig befejeződik – mondta Bakondi György katasztrófavédelmi kormánybiztos. (MTI)

Kiegyezési csomag Esztergomban
Esztergom független polgármestere úgynevezett kiegyezési csomagot terjeszt a helyi Fidesz-frakció elé. Tétényi Éva három körzetre vonatkozóan új választásokat szorgalmaz, elképzelése szerint a KDNP
jelölhetne egy alpolgármestert, és a bizottságokban civil szakértők is helyet kapnának. Hozzátette: a javaslat lényege, hogy az önkormányzati választásokon mandátumot nyert fideszes képviselők közül három lépjen vissza, és ezekben a körzetekben újra szavazhassanak az emberek, hogy a kétharmados erőpolitikával ne lehessen a várost tovább megbénítani. (MTI)

Helyettes államtitkár a foglalkoztatásért
A közfoglalkoztatás új rendszerének hatékony működtetése érdekében a kormány egyetért azzal, hogy a Belügyminisztériumban közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkárt nevezzenek ki; a feladat ellátásához a szükséges 25 státust a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosítja – derül ki a tegnap megjelent Magyar Közlönyből. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.