Röviden

MTI
2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csomag a fagykárra
Kárenyhítési csomagot dolgoz ki az agrártárca a májusi fagykárokat szenvedett gazdálkodók számára. Azt szeretnék elérni, hogy a kárenyhítés mértéke legalább a 40 százalékot elérje – mondta Feldman Zsolt,
a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának tegnapi ülésén. (MTI)

Concordia-ügy: börtönbüntetések
A Fővárosi Bíróság tegnap a Concordia-per néven ismertté vált ügyben Simon László elsőrendű vádlottat hűtlen kezelés, kétrendbeli vesztegetés és orgazdaság bűntette miatt kétévi börtönbüntetésre ítélte és négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Korompai Nicolette harmadrendű vádlottat hűtlen kezelés bűntette miatt – amit egy esetben felbujtóként követett el – egy év hat hónapi börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását háromévi próbaidőre felfüggesztette. (MTI)

Nem kap gázt a békési kórház
Tartozás miatt tegnaptól nem kap gázt a Főgáz Zrt.-től a békéscsabai kórház hőellátásáról gondoskodó Nádem Kft. A tájékoztatás szerint a Nádem Kft. több mint százmillió forint tartozást halmozott fel a Főgázzal szemben. Vantara Gyula, az önkormányzat fideszes polgármestere szerint a város előző vezetése előnytelen szerződést kötött a Nádem Kft.-vel, ezért azt felmondták. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.