Röviden

MTI
2011. 06. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megemlékezés az áldozatokról
Az EU-országok igazságügyi miniszterei tegnapi luxemburgi tanácskozásukon – magyar– lengyel–litván kezdeményezésre – közös állásfoglalásban emlékeztek meg a totalitárius rendszerek által elkövetett bűncselekmények áldozatairól. Az elfogadott dokumentum emlékeztet az önkényuralmi rendszerek áldozatainak augusztus 23-ai emléknapjára, a Molotov–Ribbentrop-paktum aláírásának évfordulójára. A Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes által is kezdeményezett nyilatkozat egyúttal felkéri a tagállamokat, hogy vizsgálják meg, saját országuk történelmének és sajátosságainak fényében milyen módon történjen az emlékezés. (MTI)

Magyar katonaorvos afganisztáni halála
Vélhetően szívinfarktusban halt meg egy magyar katona Afganisztánban – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM). A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának Baglán tartományban szolgálatot teljesítő katonaorvosa tegnap reggel lett roszszul. Mellkasi fájdalomra panaszkodott, állapota a magyar tábor egészségügyi központjában az azonnali orvosi segítség ellenére is folyamatosan romlott. Többször újraélesztették, majd katonai mentőhelikopterrel átszállították a kilagaji amerikai sebészeti pontra, ahol a katona az orvosok minden erőfeszítése ellenére elhunyt. (MTI)

A BRFK-nál a ménesbirtok ügye
A Békés megyeitől a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) került a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. privatizációjának ügye, amelyben Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos tett feljelentést május közepén. Budai szerint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság illetékesség hiánya miatt tette át a már elrendelt nyomozás iratait a BRFK gazdaságvédelmi főosztályára. A privatizációval öszszefüggésben mintegy 900 millió forintos kár érte a magyar államot. (MTI)

A Jobbik is vizsgálná a „Kubatov-botrányt”
A Jobbik csak akkor hajlandó támogatni az MSZP által kezdeményezett parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, ha az nemcsak a szociális konzultáció, hanem a 2010-es „Kubatov-botrány” adatkezelésével is foglalkozik, illetve ha létrejön egy politikai vitanap is a mélyszegénységről – jelentette be Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke. (MTI)

Miniszteri biztos a nőkért
Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy az Európai Tanács ajánlásaival összhangban haladéktalanul nevezze ki a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztost. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.