Röviden

MN
2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar siker az Animafesten
Bánóczki Tibor nyerte el a legjobb filmtervért járó Arany Zágráb díjat az Animafesten, a horvát fővárosban 21. alkalommal megrendezett nemzetközi animációsfilm-fesztiválon, amelyen 69 film versenyzett
a világ minden tájáról. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vizuális kommunikáció szakának diplomása brit–magyar filmprojektjével, A dzsungel (The Jungle) című tervvel érdemelte ki az elismerést. (MN)

Alapítvány a kortárs képzőművészetért
Öt kortárs művész alkotásának megvásárlásáról, illetve további művészeti támogatások odaítéléséről döntött a Horváth Művészeti Alapítvány kuratóriuma; a döntés értelmében Böröcz András, Siegmund Ákos, Várnai Gyula, Kaszás Tamás és Kristóf Krisztián alkotása kerül az alapítvány gyűjteményébe. A kuratórium az alapítvány vagyonának növekedése okán megfontolja az éves vásárlások összegének ötmillió forintra történő felemelését, amellyel már a hazai múzeumok vásárlási keretével is versenyre kelhet. (P. Sz. E.)

Nincs döntés az Operaházról
A Magyar Állami Operaház tevékenységéről szóló tájékoztatást kedden meghallgatta a kormány, személyi kérdésekben nem született döntés – közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtófőosztálya. A közlemény szerint a következő kormányülésen újra napirendre kerül a téma. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.