Röviden

MTI
2011. 06. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Német elismerés
Bengázi. Guido Westerwelle német külügyminiszter tegnap bejelentette, országa elismerte a líbiai felkelők Átmeneti Nemzeti Tanácsát. Tegnap Hillary Clinton amerikai külügyminiszter felszólította az afrikai politikusokat, ne pártolják tovább Kadhafit, hanem gyakoroljanak nyomást rá, hogy távozzék a hatalomból. Közben egy friss felmérés szerint csak az amerikai választók 26 százaléka támogatja a Líbia elleni katonai akciót. (MTI)

Jordán engedmény
Ammán. A reformköveteléseket támogatva II. Abdalláh jordán uralkodó közölte, hogy a jövőbeli kormányokat a parlamenti választáson létrejövő többség szerint nevezzék ki. (MTI)

Katonákat adóztatna meg Csehország
Prága. Meg akarják adóztatni a hivatásos katonák különféle pótlékait és jutalmait Csehországban, így ezeket is 19 százalékos adó terhelné – közölte a cseh pénzügyminisztérium. Václav Klaus államfő pedig arról beszélt, a csütörtökre tervezett országos közlekedési sztrájk politikai akció, s ezért a kormánynak az eddigieknél sokkal határozottabban kellene fellépnie ellene. (MTI)

Az SNS figyeli a magyar sajtót
Pozsony. Az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt a jövőben rendszeresen figyeli a magyarországi sajtót, és az erről készült összefoglalókat minden hétfőn közzéteszi a honlapján – közölte tegnap a párt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.