Röviden

MTI
2011. 06. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bosszút álltak a gyilkos ezredesen
Moszkva. Lelőtték Jurij Budanovot, az orosz hadsereg volt ezredesét, akit korábban egy bíróság bűnösnek talált egy fiatal csecsenföldi lány megerőszakolásában és megölésében. Budanovot 2003-ban, több mint kétéves bírósági tárgyalás nyomán ítélték 10 év szabadságvesztére és rangjától való megfosztásra a 18 éves Elza Kungajeva megöléséért. Budanovot 2008-ban feltételesen szabadlábra helyezték. A döntés Csecsenföldön tiltakozásokat váltott ki. (MTI)

Tádzsik vendég
Budapest. Kétnapos hivatalos látogatásra Magyarországra érkezett Emomalii Rahmon, Tádzsikisztán elnöke. Schmitt Pál köztársasági elnök vendégét tegnap este fogadta a Sándor-palotában. A látogatás alkalmával aláírják a mezőgazdasági, az egészségügyi és a külügyi tárcaközi együttműködési megállapodást, valamint a két ország olimpiai bizottságainak kooperációjáról szóló dokumentumot. (MTI)

Kotyogott az ügyész?
Varsó. A lengyel katonai főügyészség közölte, hogy elvonták a Tu–154-es kormánygép 2010. április 10-i szmolenszki katasztrófájának vizsgálatát az illetékes ügyésztől, akinek szolgálati jogviszonyát is felfüggesztették. Az ügyészség szerint Marek Pasionek ügyész szolgálati titkokat adott át arra jogosulatlan harmadik fél számára, illetőleg vizsgálati eredményeket hozott nyilvánosságra engedélyek nélkül. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.