Röviden

MTI
2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zöld jelzés Schengenhez
Az Európai Parlament (EP) zöld jelzést adott Bulgária és Románia csatlakozásának a belső határok nélküli schengeni övezethez. A képviselők a jövőben is tájékoztatást várnak azokról a további intézkedésekről, amelyeket a bolgár–török–görög határon kell foganatosítani annak érdekében, hogy kezelni lehessen a megnövekedő migrációs nyomást. Jerzy Buzek, az EP elnöke szerint a két ország csatlakozása nem késleltethető, mert különben „az EU egyik legnagyszerűbb vívmányát romboljuk le”. (L. I.)

Felszámolási csúcs
Éves csúcsot ért el az új felszámolási eljárások száma májusban, ekkor ezerhatszáz eljárást indítottak, csaknem tizennégy százalékkal többet az előző havinál – derült ki az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb adataiból. Az összefoglaló szerint az utóbbi öt évben csak öt olyan hónap volt, amikor ilyen sok céget vontak felszámolás alá. A növekedés tempója ezzel együtt jelentősen mérséklődött. (MTI)

Mladics egészséges
Az orvosi leletek egyike sem bizonyítja, hogy Ratko Mladics, a boszniai szerb hadsereg volt parancsnoka halálos beteg lenne – közölte Nerma Jelacsics, a hágai Nemzetközi Törvényszék szóvivője. A múlt pénteken, első bírósági meghallgatásán Mladics azt állította, hogy súlyos beteg. A szóvivő elmondása szerint folytatják Mladics orvosi vizsgálatát. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.