Röviden

MTI
2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Réthelyi a Himnuszról és a Szózatról
Levélben fordult Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a magyarországi közoktatási intézményekhez annak érdekében, hogy a Himnusz és a Szózat diákok által – mint írta – szívesebben fogadott, könynyebben énekelhető változatát eljuttassa még az évzáró ünnepélyek előtt az iskolákba. Az Oktatási Hivatal honlapjáról letölthető alkotások a Magyar Honvédség Központi Zenekara, valamint a Honvéd Férfikar előadásában hangzanak fel. (MTI)

Kinevezték az új főépítészt
Nagy Ervin építészt nevezte ki országos főépítésznek május 26-án Pintér Sándor belügyminiszter. Nagy Ervin a magyarországi szerves építészet egyik legismertebb képviselője, 2005-től a Magyar Művészetért Alapítvány kurátora és a Magyar Művészeti Akadémia tagja. A főépítész a szaktárca államtitkárságán belül működő irodán főosztályvezetői beosztásban látja el feladatait. (MTI)

Iratokat ismertettek a Képíró-perben
További nyomozati iratok ismertetésével folytatta tegnap a Fővárosi Bíróság a háborús bűntett elkövetésével megvádolt Képíró Sándor egykori csendőr százados büntetőperét. A vád szerint Képíró 1942. január 21. és 23. között egy Újvidéken tartott razzia idején járőrparancsnokként civilek kivégezésében működött közre. A per június 16-án további dokumentumok felolvasásával és tanúk meghallgatásával folytatódik. (S. P.)

Zárt tárgyaláson vallott a tanú
Az ügyész indítványára zárt tárgyalást rendelt el a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György és társai ügyében a vád tanújának meghallgatása közben tegnap délután a Fővárosi Bíróság. A vádlottakra terhelő vallomást tevő férfi egyebek mellett arról számolt be, hogyan lett a Budaházy vezette Hunnia Mozgalom katonája, miként zajlottak a kiképzések, és milyen módon irányította a vádirat szerint az IRA mintájára létrehozott társaság vidéki kiképzéseit az ügy névadója. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.