Röviden

MTI
2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diéta
Vigh
Könyvet írt diétájának részleteiről egy Nagy-Britanniában élő német férfi, aki közel 32 kilót fogyott kilenc hónap alatt, s ebben az időszakban naponta kizárólag két szendvicset evett. Nem lehet hosszú a mű.

Szamurájkardos rabló Zuglóban
Elfogták a rendőrök kedd éjszaka a helyszínen azt a férfit, aki a zuglói Sárrét parkban egy kilencedik emeleti lakásban házilag készített szamurájkarddal fenyegetett meg és rabolt ki egy idősasszonyt, valamint annak rokonát. (MTI)

Kilakoltatás helyett házrobbantás
Közveszélyokozás miatt indított büntetőeljárást tegnap a miskolci rendőrkapitányság egy hatvanegy esztendős mályi férfi ellen, aki kedden reggel robbantotta fel magát és otthonát – tájékoztatta lapunkat Egyedné Novodonszki Éva. A megyei főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az illetőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, lapzártáig nem volt kihallgatható állapotban. Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője közölte, egyelőre az bizonyos, hogy a házban négy PB-palack volt, ezeket, illetve a vezetékes gázt is megnyitotta a férfi, mielőtt tüzet gyújtott. Az eset előzménye, hogy az önkormányzat rendőri segítséget kért a házban élő férfi kilakoltatásához. (N. Á.)

Vízivók rekordja
Több száz ember részvételével Guinness-rekord-kísérletet tartottak a szombathelyi Fő téren a vezetékes vízellátás napja alkalmából tegnap. Húsz magyarországi városban egyszerre állították fel az egy időben csapvizet fogyasztó legtöbb ember rekordját. (MTI)

Engedély nélkül hitelezett
Jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt vádemelési javaslatot tett az ügyészségnek tegnap a Nemzeti Nyomozó Iroda M. Attila ellen, a terhelt 2005-től három évig engedély nélkül intézett kölcsönügyleteket magánszemélyeknek, tartozásokat vásárolt, jelzálogjogokat törölt, illetve jegyeztetett be. A különböző szerződéseket ügyvédek és közjegyzők is hitelesítették, de utóbbiak felelősségét a nyomozás nem igazolta. (Cs. T.)

Tovább tombol az arizonai erdőtűz
Közel hatezer embert kellett kitelepíteni a Kelet-Arizonában tomboló tűzvész miatt, amely csaknem százhatvanezer hektárnyi területet perzselt fel. A lángoknak eddig 10 épület esett martalékául, és a tűz további 343 ingatlant fenyeget közvetlenül. Az erdőtüzek füstje fennakadásokat okozott tegnap a légi forgalomban a szomszédos Új-Mexikó államban. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 7, 12, 15, 16, 17, 27, 28. Második sorsolás: 7, 11, 12, 14, 22, 27, 29. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.