Röviden

MN
2011. 06. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Overdose negyedik a Royal Ascoton
Overdose tegnap a negyedik helyen végzett a Royal Ascoton, a King’s Stand Stakes futamban. A magyar ló a 15-ös bokszból nagyszerűen rajtolt el Andreas Suboriccsal a nyergében, az 1000 méteres táv második felében egy darabig az élen is haladt, majd a mezőnytől elszakadó négyes élboly utolsójaként ért célba, alig lemaradva a harmadik és második helyezettől. Győzött a fantasztikusan hajrázó Prohibit, mögötte Star Witness és Sweet Sanette futott át a célvonalon. A Group I-es sprintversenyben 19 ló indult. (MTI)

Tízmilliós jutalom
Egyelőre tart a gyűjtés, ám hamarosan tízmillió forintos nyomravezetői díjat kaphat az, aki bizonyítékot szolgáltat a doppingvétség miatt eltiltott cselgáncsozó, Ungvári Attila tisztázására. A nemzetközi szövetség korábban kétéves eltiltással sújtotta a 73 kg-os súlycsoportban tavaly Eb-bronzérmes dzsúdóst, aki így nem indulhat a londoni olimpián. (MN)

Vissza Újpestre
Kabát Péter és Fehér Csaba személyében két korábbi válogatott labdarúgó tér vissza az Újpest FC-hez. Mindkét játékos két évre szóló szerződést köt. A 35 éves Fehér korábban három évet játszott a lila-fehéreknél, tagja volt annak a csapatnak, amely a klub történetének eddigi utolsó bajnoki címét szerezte még 1998-ban. A 41-szeres válogatott középpályás több mint tíz évet töltött el légiósként, Hollandiában a PSV Eindhoven, a NAC Breda és a Willem II csapataiban futballozott. A 33 éves Kabát 2008 és 2010 között futballozott Újpesten. A 16-szoros válogatott támadó tavaly a Debrecenhez igazolt, ám nem tudott magának állandó helyet kiharcolni. (MTI)

Serena is győzött
Nővére, Venus után Serena Williams is győzelemmel tért vissza: az egy évig nem versenyző amerikai teniszező tegnap 1:6, 6:3, 6:4-re verte a bolgár Cvetana Pironkovát az eastbourne-i torna első fordulójában. S. Williams tavalyi wimbledoni diadala óta kényszerpihenőn volt sérülések és betegségek miatt. (MTI)

Fucsovics kiesett
Fucsovics Márton kiesett a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában. 6:4, 6:3-ra kikapott a japán Szoeda Gotól. (MTI)

Négyen biztosan
Eddig négy magyar kosárlabdacsapat adott le érvényes nevezést az európai kupasorozatok valamelyikébe: a nőknél biztosan szerepelhet a bajnok Sopron az Euroligában, illetve a Győr az Európa-kupában, míg a férfiaknál részt vesz a harmadik számú sorozatnak számító Eurochallenge-kupában a bajnok Szolnok és a Paks. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.