Röviden

MN
2011. 06. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vettel megúszta
A Forma–1-es autós gyorsasági vb hét végi Kanadai Nagydíja előtt a Red Bull istálló bejelentette: Mark Webber közölte, hogy a következő szezonban is a csapat pilótája szeretne maradni, s ha erre nem lesz lehetősége, akkor visszavonul. A 34 éves ausztrál versenyző az idei sorozatban a harmadik, de 64 ponttal lemaradva címvédő csapattársa, az éllovas Sebastian Vettel mögött. A Kanadai Nagydíj tegnapi első szabadedzését Nico Rosberg (Mercedes) nyerte. Az idei pontversenyt fölényesen vezető német Vettel szerencsésen megúszta, hogy a kilencedik körben a falnak csapódott.
A második időmérő lapzárta után volt Montrealban. Immár hivatalos, hogy a márciusban elhalasztott Bahreini Nagydíjat idén nem rendezik meg. (MN)

Sáfár Innsbruckban
Sáfár Szabolcs az Austria Wientől a szintén osztrák élvonalbeli Wacker Innsbruck labdarúgócsapatához igazolt. A 36 éves, volt magyar válogatott kapus ingyen kerül új klubjához, ahol egy évre szóló szerződést írt alá. (MTI)

Szűcs visszatér
Három év légióskodás után viszszatért a Debrecen női kézilabdacsapatához Szűcs Gabriella. A 26 éves válogatott balátlövő kétéves szerződést kötött a hajdúsági klubbal. Szűcs 2008 nyarán igazolt a román Oltchim Valceához, amely tavaly a Bajnokok Ligájában döntős volt, a magyar válogatott játékos azonban nem lépett pályára a fináléban. (MTI)

Nem vállalják
A klubvezetőség úgy döntött, hogy az anyagi problémák miatt a Fino Kaposvár bajnok és kupagyőztes férfi röplabdacsapata a következő szezonban nem áll rajthoz egyik nemzetközi sorozatban, sem a CEV Kupában, sem a Közép-európai Ligában. A somogyiak a 2010/11-es évadban utóbbi sorozatban a hetedik helyen zártak, a magyar bajnokságban és a kupában pedig megvédték elsőségüket.

Három szettben
A női röplabda Euroliga B csoportjában, Prostejovban a házigazda Csehország 3-0-ra verte Magyarország válogatottját. (MTI)

Fitneszes hétvégék
A hét végén a budaörsi Városi sportcsarnokban a SportFest részeként rendezik meg a WBPF testépítő és fitnesz Európa-bajnokságot, jövő szombaton pedig a fővárosi Lurdy Ház ad otthont a WABBA világszervezet világbajnokságának. A vb-re 30 ország 150 versenyzőjét várják, a hazai célkitűzés három arany itthon tartása, s az egyikre jó eséllyel pályázik a vb-címmel már rendelkező Gróf Brigitta. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.