Röviden

MN
2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felpörgött a hazai ipar
Az ipari termelés áprilisban 6,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, a munkanaphatással korrigált index 9,5 százalék – közölte a Központi Statisztikai Hivatal az előzetes adatok alapján. A termelés az év első négy hónapjában 10,9 százalékkal volt magasabb, mint 2010 azonos időszakában. (MTI)

Vajdasági tervek
Jól halad azon tervek megvalósítása, amelyekről Orbán Viktor tavaly augusztusi szabadkai tárgyalásán állapodtak meg, így az ösztöndíjprogramra, a kollégiumi és a diákbuszprogramra is megfelelő ütemben érkezhetnek a magyarországi támogatások – erről is szó volt a magyar kormányfő és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke tegnapi budapesti tárgyalásain. A VMSZ vezetője fontosnak nevezte, hogy Orbán Viktor közelgő belgrádi megbeszélésein témaként szerepeljen a vajdasági magyarság oktatási és művelődési intézményeinek ügye. (MN)

Életveszélyben a jemeni elnök
Súlyos fejsérüléssel és égési sérülésekkel ápolják a Jemenből kimenekített elnököt. Ali Abdulláh Szálehet Szaúd-Arábia fővárosának egyik kórházában kezelik, sérülései a korábban hittnél jóval súlyosabbak, életveszélyesek: testének negyven százaléka megégett, és koponyaűri vérzést szenvedett a támadásban. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.