Röviden

MTI
2011. 06. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gondolat
Az internet kikapcsolására és több gondolkodásra buzdít Nicholas Carr amerikai író – olvasom a hírt a világhálón.

Rákkeltő lehet a mobiltelefon
A mobiltelefon használata növelheti az agydaganat bizonyos típusainak kockázatát – állapította meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tegnap nyilvánosságra hozott állásfoglalásában. A WHO szakértői egyhetes tanácskozásuk alatt arra keresték a választ, hogy lehet-e kapcsolat a rákbetegség és a mobiltelefonok, a mikrohullámú sütők és a radar kibocsátotta elektromágneses sugárzás között. Végül a nemzetközi tudósokból álló csoport Lyonban bejelentette, az eddig rendelkezésre álló összes tudományos adat arra utal, hogy a maroktelefont az „esetlegesen rákkeltő” kategóriába tartozik. Szintén ide sorolható a DDT rovarirtó és a benzinmotor kipufogógáza. (MTI)

Rosszul lett egy buszsofőr
Járókelők siettek annak a pécsi buszsofőrnek a segítségére, aki tegnap vezetés közben rosszul lett. A piros lámpánál álló busz vezetője a kormányra dőlt, majd a jármű lassan megindult. Ekkor többen odafutottak a buszhoz, benyomták az első ajtaját, felszálltak a járműre, és az utasokkal közösen megállították. Az 54 éves sofőrt kórházba szállították. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.