Röviden

R. Kiss Kornélia
2011. 06. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rend tiltakozik a pálos film miatt
A pálos szerzetesek elhatárolódnak a rendről készült, tavaszszal megjelent Pálosok – az ősi magyar rend című filmtől – közölte Bátor Botond, a Magyar Pálos Rend tartományfőnöke. Mint mondta, a Császár Tamás rendező és Gőbl Gábor producer által jegyzett Pálosok – az ősi magyar rend című film súlyosan elferdíti az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend történetét és küldetését. (MTI)

Aknay János a MAOE elnöke
Kossuth-díjas festőművész lett a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE) új elnöke – tájékoztatott a szervezet tegnap. Közleményük szerint a május elején lemondott Bauer István helyére egyhangúlag választotta meg az elnökség Aknay János festő- és szobrászművészt. (MTI)

Elhunyt Czigány Zoltán
Életének 46. évében, hétfőn elhunyt Czigány Zoltán író, rendező, főszerkesztő, a Magyar Írószövetség tagja. Czigány Zoltán rendezőasszisztensként kezdte pályáját a Magyar Televízióban. Több kötete jelent meg: az utolsó, a Csoda és Kósza 2007-ben az év gyermekkönyve lett. (R. K. K.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.