Röviden

MN
2011. 06. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglett a garancia
Megadta a garanciát a magyar kormány a 2017-es Világjátékok pályázatához, így Budapest és Gödöllő közösen kandidálhat az eseményre. A kormány hatmilliárd, Budapest kétmilliárd forintos garanciát vállalt az olimpián kívüli sportágak közös világversenyének hazai rendezéséért. A kormánygarancia a jelentkezés feltétele volt, a pályázat leadási határidő pedig tegnap éjfélkor járt le, így Szántó Éva, a Nemzeti Sportszövetség főtitkára a döntés után azonnal Düsseldorfba repült, ahol átadta a pályázatot Joachim Gossownak, a Világjátékok Nemzetközi Szövetsége ügyvezető igazgatójának. A rendezésre még Moszkva, Wroclaw és Fokváros pályázik. (MN)

Juventus: Conte
A bajnoki hetedik hely után menesztett Luigi Del Neri utódjaként Antonio Conte lett a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője, a 41 éves szakember megbízatása 2013. június 30-ig szól. A korábbi hússzoros válogatott középpályás 1992-től 2004-es viszszavonulásáig játszott a Juventusban, s összesen tizenöt trófeát gyűjtött be a csapattal. 1996-ban BL-, 1993-ban UEFA-kupa-győztes volt,
s ötször nyert bajnokságot. Conte már edzőként is bizonyított 2009-ben a Barit, az idén pedig a Sienát juttatta vissza az élvonalba. (MN)

Scholes befejezte
Paul Scholes, a Manchester United labdarúgója bejelentette visszavonulását. A 36 éves, hatvanhatszoros angol válogatott középpályás utolsó meccsét a szombati Bajnokok Ligája-döntőben játszotta, amelyet az MU 3-1-re elvesztett a Barcelonával szemben. Scholes pályafutása során csak a Manchester United színeiben futballozott, kétszer nyert Bajnokok Ligáját (1999, 2008), tíz bajnoki cím és három FA-kupa-győzelem részese volt. (MN)

Contador indulhat
Doppingügye biztosan nem fogja megakadályozni a háromszoros győztes spanyol Alberto Contadort abban, hogy júliusban részt vegyen az idei francia országúti körversenyen, a Tour de France-on, miután meghallgatása csak augusztusban lesz a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon. (MTI)

Négygólos vereség
Női vízilabda-válogatottunk a vendéglátó oroszok nemzeti együttesétől 18-14-re kikapott a Kirisi-kupa nemzetközi torna nyitónapján. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.