Röviden

MN
2011. 06. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jemeni mészárlás
Szanaa. Éleslőszerrel nyitottak tüzet jemeni kormánykatonák tegnap az arab ország elnökének távozását követelő tömegre a déli Taizz városában. Legkevesebb öten meghaltak. Az ENSZ emberi jogi főbiztossága kedden Genfben bejelentette, hogy a kormányerők vasárnap óta Taizzban több mint ötven embert öltek meg. (MTI)

Pénzbüntetés Oroszországnak
Strasbourg. Az Európai Emberi Jogi Bíróság tegnap tízezer euró pénzbüntetésre ítélte Oroszországot a kőolajlopásért és pénzmosásért elítélt és bebörtönzött Mihail Hodorkovszkij üzletember fogva tartásának körülményeivel okozott erkölcsi károkért. Oroszország képviselője a döntés kihirdetését követően fellebbezést nyújtott be. A bíróság ugyanakkor elutasította Hodorkovszkij egyéb indítványait, elsősorban azt, hogy őt politikai okokból állították bíróság elé. (L. I.)

Elítélt képviselő
London. Tizenkét hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság John Taylor brit felsőházi honatyát, mert a politikus utazásra szánt költségtérítéséből 11 ezer fontot (3,4 millió forint) tett zsebre. A bíró szerint ráadásul az 58 éves volt konzervatív képviselő – aki oxfordi lakását csak havonta kétszer kereste fel, miközben Londonban élt – tárgyalása alatt az ügyről hazudott az újságíróknak és hamis bizonyítékokkal látta el a bíróságot. (MN)

Elhunyt Josef von Ferenczy
Berlin. Elhunyt Josef von Ferenczy. A Németországban élő, magyar származású, Európa-szerte ismert és elismert médiamenedzsert 92 éves korában érte a halál. Von Ferenczy a rendszerváltás előtt és után is több magas magyar állami kitüntetésben részesült. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.