Röviden

MN
2011. 06. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kadhafi marad
Moammer el-Kadhafi líbiai vezető nem készül elhagyni hazáját, növekvő elszigeteltsége és az arab ország elleni NATO-csapások dacára sem – közölte tegnap Jacob Zuma, a Dél-afrikai Köztársaság elnöke, aki előző nap Tripoliban folytatott közvetítő tevékenységet az Afrikai Unió megbízásából. Zuma és Kadhafi tárgyalásai után a jelek szerint kevés esély maradt a líbiai fegyveres konfliktus – kormányellenes lázadás és NATO-csapások – tárgyalásos rendezésére. (MTI)

Fordulat érlelődik a gazdaságban
Megindult a fordulat a gazdaságban: 1,7 százalékkal emelkedett a nemzetgazdasági beruházások mértéke az előző negyedévhez képest. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 38,4 százalékkal bővült
a feldolgozóipari beruházások volumene, ami az exportorientált gazdasági növekedés gyorsulásának alapjait teremti meg. Emelkedtek a beruházások a gumiiparban, a járműgyártás, a számítógép, optikai termék alágakban és az élelmiszeriparban. A lakásépítések visszaesése miatt ugyanakkor az ingatlanügyletek beruházásai csökkentek. (MN)

Szíriai amnesztia
Közkegyelmet kapnak a politikai foglyok Szíriában. Bassár el-Aszad szíriai államfő tegnap írta alá a rendeletet, amelynek értelmében az összes politikai fogoly visszanyeri szabadságát, ideértve a betiltott Muzulmán Testvériség tagjait. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.