Röviden

MTI
2011. 06. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leváltották Czoma Lászlót
Azonnali hatállyal megszüntette a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumot közel három évtizede vezető Czoma László munkaszerződését a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A múzeum vezetését mától Pálinkás Róbert, Keszthely alpolgármestere veszi át; kinevezése egy évre szól. Czoma László politikai döntésnek nevezte mostani felmentését. Lapunk értesülése szerint a döntésben közrejátszhatott, hogy a múzeumot üzemeltető Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft. gazdálkodása pazarló volt, 2011-re vonatkozó üzleti tervét felülvizsgálják. (M. S.)

Hungarikumok versenye a VOLT-on
A kulturális-zenei médiumokat és médiaszemélyiségeket elismerő VOLTfolió Kulturális Médiadíj hét év után éled újjá: június 20-ig lehet a jelöltekre voksolni a www.voltfolio.hu oldalon. Szintén június 20-ig lehet szavazni a VOLT top 20 hungarikumra is. A legnépszerűbb hungarikumokból a június 29-én kezdődő VOLT fesztiválon kiállítást rendeznek. (MTI)

Blaskó Balázs nyílt levele
Miniszteri segítséget kér Blaskó Balázs, az egri színház igazgatója, mivel megfogalmazása szerint „tetszhalott állapotba került” az intézmény adósságállománya miatt. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek címzett levelében a direktor emlékeztetett: mintegy 25 millió forintnyi számlatartozással vette át az intézmény vezetését, ám ez mára megközelítette a 60 millió forintot. Ezért az igazgató úgy érzi, nem vállalhat olyan hosszú távú kötelezettségeket, mint a társulatépítő szerződtetési folyamat lezárása, a műsorterv meghirdetése. A helyzetet súlyosbítja, hogy a fenntartó Heves Megyei Önkormányzat egy pervesztés nyomán adósságkezelő biztos gondnoksága alá került. (M. S.)

Elhunyt Kremsier Edit
Balesetben elhunyt Kremsier Edit Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró, rendező, az MTV volt munkatársa, aki többek között a Századfordító magyarok sorozat részeként dokumentumfilmekben mutatta be Baktay Ervint, Rejtő Jenőt és Bolyai Jánost is. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.