Röviden

MTI
2011. 06. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Segítség devecseri vállalkozóknak
Támogatást kaphatnak a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa miatt bevételkiesést elszenvedett devecseri kereskedelmi vagy szolgáltató mikrovállalkozások. A legfeljebb 500 ezer forintos támogatást azok a cégek igényelhetik, amelyeknél a katasztrófa miatt az idei év első negyedévének árbevétele legalább 10 százalékkal csökkent a tavalyihoz képest, vagy a vállalkozás megszűnt, illetve megszűnés alatt van. (MTI)

Világvallások Gödöllőn
Keresztény–zsidó–iszlám párbeszéd címmel rendeznek konferenciát Gödöllőn a magyar EU-elnökség részeként. A rendezvény célkitűzése a három világvallás társadalomformáló szerepének áttekintése, a szabad vallásgyakorlás tagállami tapasztalatainak bemutatása, valamint az egyházak közötti békés együttélés előmozdításának lehetősége az államigazgatás közreműködésével. (T. P.)

Cáfolják az orvosok elvándorlását
Nem igazak azok a hírek, miszerint idén több ezer dolgozó tűnt el a magyar egészségügyből. Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal szerint nincs változás a hazai egészségügyi migrációban tavalyhoz képest, adataik szerint május végéig 360 orvosnak adtak ki a külföldi regisztráció megszerzéséhez szükséges hatósági bizonyítványt, ezt a 2010-es év azonos időszakában 357 fő kapta meg. (MTI)

Elfogadták Farkas jelentését
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri értekezlete tegnap megtárgyalta és elfogadta Farkas Flórián összefoglaló jelentését a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztosi tevékenységéről. Az anyag részletesen foglalkozik a romaintegráció és a cigány önkormányzati rendszer finanszírozási rendszerével, a támogatásokkal összefüggő problémákkal, az elosztott források jobb hasznosulásának lehetőségeivel, valamint hangsúlyozza a foglalkoztatás növelését és az oktatás javítását elősegítő lépések szükségességét. (MTI)

Autistákat is foglalkoztat a Főkefe
Autistákat és megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat a Főkefe Nonprofit Kft. a Heves megyei Karácsondon abban a majorságban, amelyet a ferences rend működtetett eddig – jelentette be Soltész Miklós. A szociális, ifjúsági és családügyekért felelős államtitkár ismertette, a megállapodás értelmében a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány átadja a majorságot a társaságnak, amely egyéb helyeken összesen 4100 embert, közöttük 3500 megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő munkavállalót foglalkoztat. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.