Röviden

MTI
2011. 06. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görög szuperbóvli
Agresszív, egyszerre három fokozatú osztályzatrontással a már rendkívüli befektetői kockázatokra figyelmeztető „CCC” szintre süllyesztette Görögország hosszú futamidejű államadós-besorolását tegnap a Standard & Poor’s. Az euróövezeti tagország szuverén adósosztályzata az S&P lépése nyomán a nemzetközi hitelminősítők által kockázati besorolással ellátott összes államadós közül a leggyengébb. (MTI)

Lassul a hazai infláció
Valószínűleg lassult a magyarországi infláció a múlt hónapban, főleg a forint ereje miatt, de az élelmiszerárak továbbra is e folyamat ellen hatnak – jósolták londoni felzárkózó piaci elemzők. A szakemberek 4,2–4,5 százalék közötti tizenkét havi inflációs ütemet várnak májusról az áprilisban mért 4,7 százalék után. (MTI)

Buszt vesznek a Volán cégek
Újabb öt Volán társaság ezúttal 2,52 milliárd hitel felvételére hirdetett meg közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank hitelprogramjának keretében autóbuszok vásárlásához. Legutóbb a Volánbusz ugyanennek a programnak a részeként 6,6 milliárd forintos, öt másik Volán társaság pedig 4,45 milliárd forint hitel felvételére írt ki közbeszerzési tendert. (MTI)

Júliusban kezdődik az Audi-bővítés
Július elején teszik le Győrben az Audi új üzemének alapkövét – értesült a Nyugathír.hu. Az eseményre hivatalos Orbán Viktor miniszterelnök is – írja meg nem nevezett forrása alapján. Az autóipari vállalat 2013 végéig mintegy 900 millió eurót, 252 milliárd forintot fektet a járműgyártás bővítésébe, és 1800 új munkahelyet létesít Győrben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.