Röviden

MTI
2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Patt
Grimm
A bizalom nem tér vissza – írja az MSZP-ről a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Gyurcsányék viszont nem mennek el.

Törvénycsomag a huliganizmus ellen
Bűncselekmény lesz a sporthuliganizmus, ha a parlament megszavazza az erről szóló törvénymódosítást, a javaslatot tegnap elfogadta a kormány, s hamarosan az Országgyűlés elé terjeszti. A tervezet több törvény módosításával kiküszöböli a jelenleg hatályos joganyag hiányosságait, a szigorítás irányába elmozdulva – többek között – a sportesemények rendezésében közreműködők nagyobb felelősségének megteremtését tűzi ki célul. A módosítások érintik mások mellett a jegyértékesítést, a beléptetőrendszereket, a kitiltás intézményét, a rendőrségi és szervezői adatkezelést, a szabályok megszegésére vonatkozó bővített szankciórendszert. (MTI)

Erőszak a gyermekotthonban
Tizenkét éves, értelmi sérült kislányt erőszakoltak meg idősebb társai márciusban egy szentesi gyermekotthonban, a rendőrség vizsgálata után a múlt héten vádemelési javaslattal adta át aktáit az ügyészségnek. A sértettet egy közös játék után az elkövetők elcsalták, lefogták, egyikük pedig megerőszakolta. Az intézménynek 60 lakója van, köztük egészséges és enyhén értelmi fogyatékos gyermekek, illetve utógondozói ellátásában részesülő fiatal felnőttek. (MTI)

Vádemelés előtt a rablóbanda
Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, bűnszövetségben elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt vádemelési javaslatot tett tegnap a rendőrség annak a csoportnak az ügyeiben, amelynek tagjai főképp az M3-as autópálya környékén követték el tetteiket. A borsodi cigányok általában hajnalban törtek rá idős áldozataikra, és mindegyiküket összeverték, mielőtt elvették értékeiket, a bántalmazásokba ketten belehaltak. (MTI)

Leállt a légi forgalom Buenos Airesben
Az összes légi járatot törölték tegnap Buenos Airesben, miután a szombaton kitört chilei Puyehue-vulkán által kilövellt hamu elérte az argentin főváros légterét. A hamu a metropolisban nem látható, öt-hétezer méteres magasságban lebeg, s tönkreteheti a repülőgépek hajtóműveit.(MTI)

Börtönbe megy a hajléktalanverő
Jogerősen öt év börtönnel sújtotta tegnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság a 19 éves Ádám Attilát. A fiatalember júliusban fiatalkorú és gyermekkorú társaival megvert és kirabolt egy hajléktalan férfit Nyíregyházán. A sértettnek eltört a lába, a tettesek 100 forintot zsákmányoltak tőle. A fiatalkorú D. Ferenc két évre nevelőintézetbe kerül, a gyermekkorú M. Csaba az életkora miatt nem büntethető. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.