Röviden

MN
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roman Polanski a gdyniai díszvendég
Roman Polanski, a lengyel származású, Oscar-díjas filmrendező lesz az idei, június 6-án kezdődő gdyniai lengyel játékfilmfesztivál díszvendége, akit egész életművéért Platina Oroszlánok Díjjal tüntetnek ki. A világhírű rendező meghívása és díjazása ellen élesen tiltakozik két ismert jobboldali lengyel politikus, volt parlamenti képviselő, Marek Jurek és Marian Pilka. Andrzej Baranski lengyel filmrendező viszont, akinek új, Hercegség (Ksiestwo) című filmjét az idei filmfesztiválon mutatják be, úgy véli, hogy Roman Polanski bizonyos értelemben már megbűnhődött tettéért: sok éve korlátozva van mozgási szabadságában a világon, és ez minden bizonnyal negatív hatással járt filmrendezői karrierjére. (MTI)

A Pintér Aukciósház a Vaszary Villában
Nagyszabású jótékonysági estélylyel egybekötött, ám önállóan is funkcionáló művészeti aukciót rendez a Pintér Aukciósház a balatonfüredi Vaszary Villában július 15-én. Az aukció tematikáját elsősorban a nyári Balatonhoz kötődő műalkotások határozzák meg, kalapács alá kerülnek klasszikus és 20. századi, illetve kortárs festmények, szobrok, műtárgyak, ékszerek, ezüstök, közlekedési, sport- és balatoni relikviák, valamint minden, ami a tematikához kötődik, a műtárgyak beadási határideje: június 11. Az aukció előtt, július 15-én kora este jótékonysági estélyt rendeznek a Vaszary Villában, a belépődíj csángó gyerekek balatoni nyaralását segíti. Online katalógus: július 8-tól a www.pinteraukcioshaz.hu oldalon. (P. Sz. E.)

Képcsere
Szerdai számunkban Újjászületik az egri érseki palota címmel közölt cikkünkben sajnálatos véletlen folytán az egri érseki palota (képünkön) helyett az egri püspöki palota fotója jelent meg. A hibáért az olvasók szíves elnézését kérjük. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.