Röviden

MTI
2011. 06. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb lépés a Nabucco felé
Június 8-án a törökországi Kayseri városában írják alá a tranzitországok kormányzatainak képviselői a Nabucco gázvezeték projekttámogatási szerződéseit. – A projekttámogatási megállapodások védelmet adnak a Nabucco számára az esetleges megkülönböztető jogszabályi változásokkal szemben, és az országok elkötelezettségét is bizonyítják – áll a cég közleményében. A Nabucco vállalat részvényesei az osztrák OMV, a Mol, a román Transgaz, a bolgár Bulgargaz Holding, a török Botas és a német RWE. Minden egyes részvényes egyenlő, 16,67 százalékos részesedésű. (MTI)

Új szövetséget alapít a CIG
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. menedzsmentje arra az elhatározásra jutott, hogy kilép a Magyar Biztosítók Szövetségéből, és egy másikat hoz létre. Úgy vélik, az utóbbi években bekövetkező gazdasági és jogi változások miatt komolyan differenciálódott biztosítói érdekek képviseletét a biztosítótársaságokat összefogó szövetség nem tudta megfelelően ellátni. A Mabisz tudomásul veszi a döntést. (MTI)

Nem kap több pénzt Koszovó az IMF-től
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) lezárta Koszovó készenléti hitelkeretét, mert a kormány eltért a megállapodásban vállalt kötelezettségeitől, és egyebek mellett jelentős béremelést hajtott végre a közszférában. Bár a mostani IMF-megállapodás csupán 108 millió eurós összegről szól, ám előfeltételét képezi annak, hogy Európa egyik legszegényebb állama 200 millió eurót kapjon más hitelezőktől, például az Európai Bizottságtól és a Világbanktól. (MTI)

Nyár végéig fizetik ki a reálhozamokat
Legkésőbb augusztus 31-ig megkapják a tagi kifizetéseket – a reálhozamot, valamint a tagdíj-kiegészítést – azok a volt magánpénztári tagok, akik visszaléptek az állami rendszerbe. Akik május 31-ig nem rendelkeztek a nekik járó tagi kifizetésekről, azoknak a lakcímükre küldik el a pénzt. Az át nem vett összegeket a nyugdíjkasszáknak 30 napon belül, de legkésőbb 2011. november 20-ig át kell utalniuk a Nyugdíj-biztosítási Alapnak a kormány rendelete szerint. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.