Röviden

MTI
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Távozó klubvezetés
Közleménye szerint a hatékonyság és a megújulás érdekében tegnap lemondott a Győri Audi ETO kézilabdaklub elnöksége, az új vezetőséget a június 9-i közgyűlésen jelölik ki. Vanyus Attila elnököt 2009-ben öt évre választották újra, két évtizede irányítja az egyesületet, de most úgy határozott, nem jelölteti magát ismét. (MTI)

Fúzió Zsiga Gyulával
A Dunaferr női együttesével 1999-ben BL-győztes Zsiga Gyula lesz az egyesülő Celebi-FTC és PLER KC férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője. Az új klub neve még nem dőlt el, de az igen, hogy mérkőzéseit Pestszentlőrincen játssza. (MTI)

Osztrák Újváros?
A dunaújvárosi Dab.Docler engedélyt kapott a Magyar Jégkorong Szövetségtől, hogy induljon az osztrák első- vagy másodosztályú ligában, amennyiben teljesíti az ottani feltételeket, és az ob I-ben is indít csapatot. Egyelőre csak a Fehérvár a tagja az EBEL-nek. (MTI)

Nem jön a Rangers
A New York Rangers NHL-es jégkorongcsapata október 3-án a magyar válogatott ellen játszott volna a Papp László Sportarénában, ám itt – egyéb rendezvények miatt – nem tudtak volna időre megfelelő minőségű jeget biztosítani, ezért a túra elmarad. (MTI)

Elnök az asztalnál
Pákh Imre lett a Magyar Asztalitenisz Szövetség új elnöke. A tegnapi éves közgyűlésen Szatmáry Kristóf – aki tavaly áprilistól állt a szervezet élén – hivatali elfoglaltsága miatt lemondott tisztségéről. (MTI)

Döntős három hölgy
Mindhárom magyar résztvevő bejutott a holnapi női döntőbe az öttusázók kínai Világkupa-versenyén. A tavalyi vb-re épült csengtui sportközpontban az 56 fős mezőny A csoportjában Tóth Adrienn 5., Gyenesei Leila 11., a B-ben Kovács Sarolta 15. lett. (MTI)

Contador csúsztat
Az olasz Eros Capecchi nyerte a Giro d’Italia kerékpáros körverseny 18. szakaszát, összetettben a háromszoros Tour de France-győztes, a Girón 2008-ban bajnok Alberto Contador áll az élen. A doppingvétséggel vádolt, de első fokon felmentett kerekessel kapcsolatos hír, hogy júniusról későbbre csúszik a sport-döntőbírósági (CAS) meghallgatása, így esélyei megnőttek, hogy részt vegyen a júliusi Touron. (MTI)

Sportszerű Fulham
Gera Zoltán utolsó fordulóbeli kiállítása ellenére a Fulham lett az angol futballbajnokság legsportszerűbbje, így indulhat az Európa-liga következő kiírásában. A 8. helyen zárt gárda így visszatérhet abba a sorozatba, amelynek előző szezonjában – a most távozó Gera remeklésével – a fináléig menetelt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.