Röviden

MN
2011. 06. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roubini újabb válságot jósol
Az Egyesült Államok költségvetési problémái, a kínai gazdaság növekedésének lelassulása, az európai adósságválság és a japán gazdaság stagnálása egy irányba mutató jelenségek a globális gazdaságban, amelyek 2013-ra a növekedés kerékkötőjévé válhatnak – mondta Nouriel Roubini. A Napi Gazdaság beszámolója szerint a New York University profeszszora hangsúlyozta: a költségvetési élénkítés és a bizalom gyengülésével már 2011 második felében lassulásnak indul
a globális növekedés. (MN)

Szlovák fenyegetés
A szlovák belügyminisztérium a Szlovák Nemzeti Párt beadványát követően levélben fordult Berényi József MKP-elnökhöz, hogy nyilatkozzon: pártja áprilisi közgyűlésének idején Szlovákia állampolgára volt-e, mert egy más ország állampolgárságának felvételével elveszíti a szlovákot, pártelnöki funkcióba pedig csak szlovák állampolgárságú egyént választhatnak. Válaszában Berényi annyit közölt: „A levél tartalmát tudomásul vettem.” (MTI)

Szíriai hadjárat
Hat civil vesztette életét tegnap egy északnyugat-szíriai városban, ahol a hadsereg – több más település mellett – katonai műveletet kezdett a rezsimellenes tüntetések megfékezésére. A damaszkuszi vezetés elnyomása elől a szomszédos Törökországba menekült szíriai állampolgárok száma megközelíti
a kilencezret. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.