Röviden

MN
2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menetelő németek
A labdarúgó Eb-selejtezősorozat A csoportját hét forduló után továbbra is hibátlan mérleggel vezeti Németország válogatottja, miután tegnap 3-1-re verte Azerbajdzsánt. A C jelű hatosban a Feröer-szigetek 2-0-ra legyőzte Észtországot. A D csoportban a fehéroroszok 2-0-ra múlták felül Luxemburgot, a bosnyákok ugyanígy Albániát. Felkészülési mérkőzéseken: Ausztrália– Szerbia 0-0, Koreai Köztársaság–Ghána 2-1, Norvégia–Litvánia 1-0, Oroszország–Kamerun 0-0. (MN)

Kangyal a MAC-nál
Kangyal Balázs lett a MAC jégkorong szakosztályának szakmai igazgatója. A klub tegnapi közleménye szerint a 237-szeres válogatottságával hazai rekordernek számító volt játékos a felsőbb korosztályok szakmai munkájában edzőként is aktív szerepet vállal majd. (MTI)

Tőrrel a nyolcban
Tegnap 8. lett a magyar válogatott a női tőrözők oroszországi Világkupa-versenyén, amelyen 18 csapat indult. (MTI)

Tartalékos kerettel
Sérülések és betegségek miatt tartalékos kerettel kelt útra tegnap a már biztos Eb-résztvevő magyar férfi kézilabda-válogatott a Bosznia-Hercegovina elleni mai, viszokói selejtezőre. Az eddigi négy mérkőzését megnyert gárda vasárnap Gyöngyösön fogadja az észteket. (MTI)

Győri ugrógála
A pekingi olimpián 8. cseh Roman Novotny is indul távolugrásban a 9. Győri Ugrógálán, ahol ma délután háromtól férfi és női távolban, valamint hármasban versengenek. (MTI)

Cruyff az Ajaxnál
Johann Cruyff, a holland labdarúgás korszakos alakja is bekerült a bajnok Ajax új összetételű igazgatótanácsába. A testület öt helyen változott meg, a 64 éves legenda mellett többek között Edgar Davids, az 1995-ös BL-győztes Ajax tagja is bekerült a vezetőségbe. (MTI)

Tomasson: vége
Bejelentette visszavonulását Jon Dahl Tomasson. A 34 éves dán támadó a Feyenoordban lett igazán ismert, ahol először 1998 és 2002 között szerepelt, s egy UEFA-kupát is nyert (2002). A Milannal elhódította a BL-t, (2003), később a Stuttgart, a Villarreal, majd végül újra a Feyenoord mezét viselte. A dán válogatottban 112-szer szerepelt és 52 gólt szerzett, ezzel Poul Nielsennel holtversenyben hazája örökranglistájának élén áll. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.