Röviden

MTI
2011. 06. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cohn-Bendit kudarca
Visszavonul a francia pártpolitikától Daniel Cohn-Bendit: a francia–német zöldpárti politikus ezt tegnap a Le Nouvel Observateur című politikai hetilap internetes oldalán jelentette be. A Magyarország ellen számos kirohanást intéző Cohn-Bendit azért döntött így, mert a francia Europe Ecologie elnevezésű párt alapítójaként programja csak 26,5 százalékos támogatottságot kapott a párt belső szavazásán. A 66 éves politikus azt ugyanakkor megígérte, hogy a politizálást európai szinten folytatni fogja. (MTI)

Ismét drágulnak az üzemanyagok
Piaci források szerint bruttó 6-6 forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát holnap a Mol Nyrt. Így a benzin ára 382-383 forintra nő, míg a gázolajé 366 forint lesz. Egy hete bruttó 4 forinttal csökkent a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi ára, a gázolajé akkor nem változott. (MTI)

Drogdíler rendőrök
Őrizetbe vettek a hét végén két rendőrt, akik kábítószert szállítottak borsodi dílereknek. A Repülőtéri Rendőr-igazgatóság munkatársai hetente vitték a drogot a borsodi kereskedőknek, akik aztán a szórakozóhelyeken árulták azt a fiataloknak. A Nemzeti Védelmi Szolgálat a házkutatásnál mindkettőjüknél talált egy-egy engedély nélkül tartott pisztolyt és lőszereket is. A borsodi rendőrök őrizetbe vettek három miskolci dílert is. (MTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.