Röviden

MTI
2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nézőket mozgósít a Katona
A Katona József Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság 2012 tavaszán közös előadást készít. Az Anamnesis munkacímű darabot, amelynek fő témája az egészségügy, Bodó Viktor rendezi. A teátrum szeretné bevonni a nézőket a munkába: bárki elküldheti az egészségügyhöz kapcsolódó személyes élményét. A történeteket június 30-ig várják az [email protected]
e-mail címre. (M. S.)

Wim Wenders lesz a díszvendég
A július 22–30. között megrendezendő 17. Szarajevói Filmfesztivál egyik díszvendége lesz Wim Wenders német filmrendező. A világhírű rendező háromdimenziós alkotását, a Pina Bausch néhai német táncművész munkásságának szentelt filmjét kíséri, de fiatal filmeseknek is tart előadást. (MTI)

Elhunyt India „Picassója”
Kilencvenöt éves korában elhunyt M. F. Huszain festőművész, akit India „Picassójaként” emlegettek. A művészt Londonban, önkéntes száműzetésben érte a halál. A hindu szélsőségesek keményen támadták, mert alkotásain – a tisztaság szimbólumaként – meztelenül ábrázolta az istennőket. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.