Sinka László lemond elnöki tisztéről

Munkatársunktól
2011. 06. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hónapok óta tartó találgatás és szóbeszéd után ténnyé vált: június 24-én lemond posztjáról Sinka László, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) társadalmi elnöke. A sportvezető ezt az MKSZ tegnapi elnökségi ülésén jelentette be, egyúttal javaslatot tett arra, hogy ugyane fórumon Vetési Iván miniszteri biztost, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnökét válasszák meg utódjául.
Különösebb meglepetés nemhogy a sportág híveit, de a Magyar Nemzet olvasóit sem érhette, hiszen Sinka már februárban úgy nyilatkozott lapunk Sport7fő című magazinjának: „Főtitkárként sokkal jobban éreztem magam a bőrömben, az a tevékenység közelebb is áll hozzám. Nem tagadom, egy klasszikus társadalmi funkcióban lévő elnökkel, aki jószolgálati tevékenységnek is tekintené e tisztséget, remekül együtt tudnék működni, ez a sportágnak is érdeke lenne.” Most állt elő ez a helyzet. Az 1993-tól 2009-ig főtitkárként, azt követően pedig elnökként dolgozó Sinka László a jövőben is az MKSZ kötelékében ténykedne, hogy pontosan milyen minőségben, azt a közgyűlés, illetve az MKSZ elnöksége határozza meg. Annyi azért megtippelhető, hogy az európai szövetség, az EHF tisztségviselőjeként a nemzetközi és a sportdiplomáciai ügyekben továbbra is komoly szerepet vállalna, a horvátokkal kooperációban megrendezendő 2014-es felnőtt női Európa-bajnokság szervezésében nemkülönben.
Vetési Iván, aki iskoláséveiben maga is kézilabdázott, az ügy jelen fázisának megfelelően leszögezte: „A jelölőbizottság hivatalosan még nem keresett meg, így érdemben nem is nyilatkozhatok a szerepvállalásomat illetően. Ha ez megtörténik, és igent mondok a felkérésre, először is a szövetség és a sportág különböző testületeivel, szervezeteivel szeretném egyeztetni az elképzeléseimet.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.