Stratégiai játék terített lapokkal

Mindenki megismerheti majd a Mol-csomag visszavásárlásáról szóló szerződés részleteit, hiszen arról az Országgyűlés nyilvánossága előtt fognak vitázni, majd dönteni – jelentette ki lapunknak adott interjújában Fellegi Tamás.

2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti fejlesztési miniszter egyebek mellett elmondta, komoly szerepet kaphatnak a magyar fejlesztésekben, kiemelten a vasúti beruházásokban a kínai cégek, velük partnerségben épülhet meg például a Belvárost és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret összekötő gyorsvasút. A tárcavezető beszélt arról is, hogy az országnak rendkívül fontos a korábban PPP-konstrukcióban elindított beruházások szerződéseinek az újratárgyalása, mert az eredeti kontraktusok alapján a következő 15 évben háromezermilliárd forintnyi kifizetés terhelné meg a költségvetést. Fellegi Tamás közölte azt is, hogy még a nyári szünet előtt a parlament elé kerülhet az új közbeszerzési és a vagyontörvény tervezete, s legkésőbb ősszel szavaznak is ezekről.
Interjú az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.