Stratégiai megállapodás a kisebbségekkel

Tarics Péter
2011. 06. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá tegnap Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, valamint a tizenhárom hazai országos kisebbségi önkormányzat elnöke. Az együttműködés rendeltetése a nemzetközi szinten is elismert magyar kisebbségvédelmi jogrendszer továbbfejlesztésének előmozdítása, a nemzetiségek egyéni és közösségi jogainak szélesítése és közösségeik kulturális autonómiájának széles körű támogatása.
– Magyarország minden itt élő nemzetiség hazája is – jelentette ki Navracsics Tibor a megállapodás aláírása után. Kifejtette: a jogalkotási törvényben előírt stratégiai partnerségi megállapodásoknak az a céljuk, hogy jobb minőségű jogszabályok szülessenek. Hozzátette: ez a nemzetiségek esetében azt is jelenti, hogy jobb körülményeket kell teremteni számukra. – Ezért a kormány teret kíván adni a hazánkban élő nemzetiségeknek, hogy kibontakozhassanak, és közösségeik erősödjenek. Ezt a célt szolgálja a megállapodás is. Ahogy a határon túli magyar kisebbségeknek, úgy a határainkon belül élő nemzetiségeknek is lehetőséget kell nyújtani az önazonosságuk megerősítéséhez – fogalmazott.
Az ünnepi eseményen az aláírókon kívül jelen volt Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Latorcai Csaba, a tárca nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.