Strauss-Kahn: Ártatlan vagyok

Ártatlannak vallotta magát tegnap a New York-i bíróságon Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap volt vezérigazgatója az ellene felhozott szexuális bűncselekmény, nemi erőszak kísérlete és törvénytelen fogva tartás vádjában.

Munkatársunktól
2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vagyok bűnös – jelentette ki Dominique Strauss-Kahn, aki 25 évi szabadságvesztésre is számíthat, ha a bíróság mégis bűnösnek találná. A politikus-közgazdásznak legközelebb július 18-án kell majd megjelennie a törvényszék előtt. A bíróság épülete előtt több tucat női szállodai alkalmazott tüntetett Strauss-Kahn ellen, aki a felesége, Anne Sinclair újságírónő társaságában jelent meg a tárgyaláson. „Szégyelld magad!” – kiáltották a tüntetők.
Dominique Strauss-Kahnt azzal vádolják, hogy május 14-én megpróbálta megerőszakolni a New York-i Sofitel szálloda 32 éves, guineai származású szobalányát. Strauss-Kahnt négy napig börtönben őrizték, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték, azóta házi őrizetben készül bírósági tárgyalására. Néhány nappal az incidens után azonnali hatállyal lemondott a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatói posztjáról.
A volt IMF-vezért szexuális bűncselekménnyel vádoló szobalány egyik ügyvédje, Kenneth Thompson kijelentette, hogy ügyfele nem áll el a vádtól és nem egyezik bele a peren kívüli anyagi kompenzációba. „Dominique Strauss-Kahn összes hatalma, pénze és befolyása sem képes megakadályozni azt, hogy kiderüljön, mi történt a szállodai szobában” – jelentette ki Thompson a New York Post bulvárlapnak nyilatkozva. Az ügyvéd szerint a szobalány tanúskodni fog és „a világ elé tárja, hogy mi történt vele”. Az ügyvéd elmondta, védence csak arra vágyik, hogy igazságot szolgáltassanak neki. Az ügyészség szerint a DNS-minták igazolni fogják a szobalány állításait.
Strauss-Kahn ügyvédje, Benjamin Brafman ezzel szemben azt mondta, a május 14-i incidens során nem történt erőszakos cselekmény, hiszen a szexuális együttlétre kölcsönös beleegyezéssel került sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.