Szabics gólja és más semmi

Bölcs előrelátás volt a magyar szakvezetéstől, hogy csupán Luxemburg kaliberű csapattal kötött le barátságos mérkőzést tegnapra. A magyar válogatott ugyanis felettébb harmatos játékkal csupán 1-0-ra nyert a miniállam vendégeként. A találkozó egyetlen pozitívuma, hogy Szabics Imre öt év után góllal tért vissza az együttesbe.

Munkatársunktól
2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egervári Sándor ígéretéhez híven újoncként Bogdán Ádámot jelölte a kapuba, meglepetésre viszont csupán egy csatárral, Tökölivel küldte pályára a csapatot. Ezek figyelembevételével a magyar válogatott a következő összeállításban kezdte a mérkőzést: Bogdán – Vanczák, Lipták, Juhász, Laczkó – Vadócz, Elek – Koman, Hajnal, Dzsudzsák – Tököli.
A várakozásoknak megfelelően a mieink birtokolták többet a labdát, Tököli a 9. percben megszerezhette volna a vezetést. Hajnal nagyszerűen ugratta ki a leshatáron, a Kecskemét csatára több megoldás közül választhatott, ő lágyan a luxemburgi kapus kezébe emelte a labdát. A magyar fölényre jellemzően Bogdán először a 10. percben ért labdához, majd az első negyedóra végén Koman packázta el Dzsudzsák ígéretes beadását. Ám ezzel, sajnos, egy időre el is lőtte a puskaporát a magyar válogatott. Lipták hozta társaira a frászt, utolsó emberként felelőtlenül elpasszolta a labdát, Da Mota egyedül törhetett kapura, szerencsére csúnyán mellédurrantott. A félidő zárásaként ismét Tököli került helyzetbe, cselezés helyett talán jobban tette volna, ha középre játszik, s majd amikor Dzsudzsák számon kérte rajta az elszalasztott lehetőséget, a szokásos ingerült monológgal reagált.
A második félidőre – Elekkel egyetemben – már nem futott ki, Szabics Imre és Németh Krisztián jött be. Egervári Sándor tehát szerkezetet váltott, két csatárra álltunk át. Ez hamar meghozta az eredményét, az 53. percben Dzsudzsák pontos begurítását Szabics passzolta a hálóba. A két támadónak még akadt egy-egy villanása, de ezzel minden jót elmondtunk a második félidőről.
A magyar válogatott rendkívül nyögvenyelős meccsen nyert 1-0-ra Luxemburgban, amire csak részben mentség, hogy a hazaiak a közelmúltban a franciákat és a románokat is megtréfálták. Reméljük, kedden a San Marino elleni Eb-selejtezőn ennél azért simább győzelmet aratnak Dzsudzsákék. Bár figyelmeztető jel, hogy tegnap a finnek szintén csak 1-0-ra győztek San Marinóban.
Nekünk létkérdés a három pont, Svédország ugyanis tegnap vendégként könnyedén, 4-1-re elintézte Moldovát. Toivonen már a 11. percben megszerezte a vezetést, a hazaiak csak 0-3 után szépítettek. A svédek mindenképpen lépéselőnybe kerültek velünk szemben, amit csak bravúrok árán lehet behozni.

Eb-selejtezők. A csoport: Belgium–Törökország 1-1, Kazahsztán–Azerbajdzsán 2-1, Ausztria– Németország 1-2. C csoport: Feröer-szigetek–Szlovénia 0-2, Olaszország–Észtország 3-0. D csoport: Románia–Bosznia-Hercegovina 3-0, Fehéroroszország–Franciaország 1-1. E csoport: Moldova– Svédország 1-4, San Marino-Finnország 0-1. F csoport: Horvátország–Grúzia 2-1. I csoport: Liechtenstein–Litvánia 2-0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.