Szanyi: Hataloméhes barmok nyomulnak

Az internet adta lehetőségeket kihasználva bonyolódott személyeskedő vitába Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöki tanácsadója, Gréczy Zsolt. A két közéleti személyiség a Facebookon üzengetett egymásnak az MSZP-s belső feszültségek kapcsán. – Egy-két hataloméhes barom nyomulása meg se karcolja az egységünket – kezdett bele Szanyi a pártról szóló vitába, vélhetőleg a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció platform (DK) vezetőire utalva.

Török László
2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus szerint azok a párttagok, akik erkölcsi megújulásról papolnak, „gyáva szarok”, mert nem mernek kiállni a tagság, a párttestületek elé, csak a sajtóban köpködnek. Később kitért Gréczy Zsolt ténykedésére is, akit „konkrétan megélhetési publicistának” tart, és akinek célja a zavarkeltés. A volt miniszterelnöki tanácsadó ezt „határozottan visszautasította”, és közölte: „nem vagyok megélhetési publicista”. Gréczy megjegyezte, hogy a Népszavának és a Stop.hu-nak ingyen dolgozott egészen addig, amíg Szanyiék ki nem rúgatták onnan.
Az újságíró önérzetesen kifejtette azt is, hogy szerinte ő többet tett a pártért, mint sok más léhűtő párttag. Szanyi hozzászólásában Fidesz-ügynöknek is titulálta Gréczyt, aki erre azt mondta, mindez az ötvenes évekre emlékezteti őt.
*
A DK elnökségi tagja, Szabó Zoltán is csatlakozott a vitához. Közölte: nem kellene senkit sem „virtuálisan orrba vágni” azért, mert elmondja a véleményét. Szanyi Tibor ezután visszatért Gréczy Zsoltra. – Gréczy Zsolt csak egy képviselője annak a hordának, amelyik arra szakosodott, hogy reggeltől estig szapulja az MSZP-t, és hozsannázzon azoknak, akik ezeket a belső feszültségeket fűtik. Abban pedig konkrétan hazudik, hogy nem pénzért csinálja – írta a politikus, aki kitért arra is: pártszakadás esetén kevés olyan lenne, aki Gyurcsányt (ő Gy. F. betűkkel jelölte a volt kormányfőt) követné.

Lemondás. Lemondott az MSZP debreceni alelnöke, miután a negyedik helyen végzett a hétvégi időközi önkormányzati választáson. Suták Miklós közölte: higgadt gondolkodásra van szüksége ahhoz, hogy értékelje az MSZP kampányához nyújtott segítségét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.