Száz sportág között lehet válogatni

Munkatársunktól
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak idején húsz sportággal indult, de ma és holnap már majd száz – egészen pontosan 98 – sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők (természetesen főképp a gyermekek) az immár nyolcadik Nagy sportágválasztón a budapesti Maglódi úti Merkapt Maraton Sportközpontban. A tavaly már országossá bővült rendezvénysorozat fővárosi állomása idén is több újdonságot kínál: lehetőség nyílik a fogyatékkal élők sportágának megismerésére, kiemelt szerepet kapnak a kerékpársportok, lesz technikai sportsziget és vízi sziget. A nyárban a téli sportokat idézi majd többek között egy négyszemélyes versenybob, amit egy kis sínpályán megfelelő erő és szándék birtokában el is lehet „rajtoltatni”.
Az esemény első napján délután kettőig a regisztrált óvodai, iskolai csoportok, utána már bárki előtt nyitva a kapu, vasárnap reggel kilenctől ötig minden érdeklődőt szeretettel várnak. Ekkor és itt lesz a Mol Tehetségtámogató Program sport kategóriájának eredményhirdetése is. Az eseményről ezúttal sem hiányoznak majd a hírességek, élsportolók, többek közt Kovács Kokó István, Talmácsi Gábor, Szuper Levente, Mohamed Aida vagy Kozmann György.

Segít a választásban. Közel egy esztendeje már írtunk egy ismertetőt a Hogyan válasszunk sportágat? című kötetről, amely tökéletes árukapcsolásként megjelenik a Nagy sportágválasztón is. Mostani érdeklődésünkre a szerző, Nagy János egykori olimpikon és Eb-ezüstérmes birkózó elmondta, hogy tavaly áprilisi megjelenése óta a könyv 41 településen, közel 300 iskolában elérhető, Budapesten például a X., XIV., XVI., XVII. kerületben. A cél, hogy jövőre, a londoni olimpiáig minden oktatási intézménybe eljusson két példány, egy a könyvtárba, egy a testnevelő tanárokhoz, hogy közvetlenül és minél gyorsabban elérjék a gyermekeket és szüleiket a sportágválasztás lehetőségei.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.