Szegedről Belgrádba

Munkatársunktól
2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintha világbajnokságot rendeznének, négy napon át, csütörtöktől vasárnapig tart a kajak-kenu Európa- és világbajnoki válogatóverseny Szegeden. S bizony lesznek olyan futamok, amelyekben vb-erősségű lesz a mezőny. Mindenekelőtt női kajak egyes ötszáz, illetve kenu kettes ezer méteren. Előbbiben a szám két világbajnoka (Kovács Katalin, Benedek Dalma), valamint Európa-bajnoka (Kozák Danuta) mellett még Csipes Tamara is esélyesként áll rajthoz. (Janics Natasa gyermeket vár, ezért csak a partról szurkol.) Az első erőpróbát Kozák nyerte, ha a hét végén más lenne az első, akkor – miként a többi futamban – hétfőn szétlövés következik.Kenu kettesben a pekingi bronzérmes Kozmann György, Kiss Tamás, a tavalyelőtt Európa-bajnok Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás és a tavalyi vb-bronzérmes Tóth Márton, Mike Róbert duó mellé az idén másik kettő is beszállt a versenybe. Peking egyéni bajnoka, Vajda Attila ebben az évben párosban (Varga Dáviddal) is próbálkozik, ám meglepetésre az első válogatón Széles Gábor és Nagy Péter győzött.Női kajakban és kenuban mindenki tudja, mit akar, vagy legalábbis mit szeretne, férfikajakban azonban a szövetségi kapitány a múlt héten újrakeverte a lapokat. Felülbírálva önmagát is, a racicei Világkupa után teljesen új négyest jelölt ki. A szövetség hajójába így az addig kettesben versenyző Kammerer Zoltán és Vereckei Ákos, továbbá Kucsera Gábor és Boros Gergely került be. A vetélytársak ezt az egységet hívhatják ki a válogató nyitányaként már ma délután. A nevezés alapján három jelentkező akadt, ám reálisan nézve csak az MTK-s Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel, Kugler Attila összetételű egységnek van esélye megszorongatni Kammereréket.A győztesek – minden számban – a következő hét végén a belgrádi Európa-bajnokságon bizonyíthatnak, a fő cél persze az augusztusi vb – ismét Szegeden.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.