Szétrobbant egy tartálykocsi Tatabányán

Hegesztés közben felrobbant egy gázolajat szállító tartálykocsi tegnap Tatabányán. A balesetben egy ember, a teherautó alatt dolgozó munkás életét vesztette, ketten pedig súlyosan megsérültek. A katasztrófavédelem vizsgálatot indított.

Nagy Áron
2011. 06. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ember meghalt, kettő pedig súlyosan megsérült, amikor felrobbant egy nyerges tartálykocsi Tatabányán tegnap délután – közölte lapunkkal Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese. A mentőszolgálat hozzátette: az egyik sérült férfit mentőhelikopterrel a fővárosi Honvédkórházba szállították, a másikat fejsérülésekkel a helyi kórházban ápolják. A Honvédkórház sürgősségi osztálya az MTI megkeresésére nem kívánt felvilágosítást adni.
Hajdu Márton elmondta, hogy a baleset Tatabánya Barackos dűlő nevű külterületén, egy vállalkozás telephelyén történt. A tartálykocsiból előbb leengedték a gázolajat, majd az egyik férfi bemászott a teherautó alá. Szerelés közben hegesztenie is kellett. A katasztrófát az okozta, hogy egy kipattanó szikra berobbantotta a tartályban maradt üzemanyaggőzt. A robbanás hatására a kocsi szétnyílt, az alatt fekvő ember maradványait a környékbeli kertekből szedték össze – mondták a távirati irodának helybeliek. A katasztrófavédelem közlése szerint az egyik sérült szintén a telephelyen volt, a másikat viszont a szomszédos telken sebesítették meg a szétszóródó repeszek. A detonáció a környező gépkocsikat is megrongálta, tűz azonban nem keletkezett.
A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vizsgálatot indított az ügyben. Ennek célja a baleset körülményeinek tisztázása; különösen arra a kérdésre keresik a választ, hogy a telephelyen dolgozók betartották-e a veszélyes áru kezelésére és szállítására vonatkozó szabályokat – tette hozzá az OKF szóvivő-helyettese. A szerencsétlenség után nem sokkal kiérkező rendőrök a környéket lezárták, hozzákezdtek az adatgyűjtéshez és a helyszíni szemléhez. Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a hatósági vizsgálat lezárultáig nem kívánt nyilatkozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.